dilluns, 8 de març del 2010

hola! doncs avui és 8 de març, dia de la Dona Treballadora.

La Conferencia Internacional de Dones Socialistes, reunida a Copenaguen, va proclamar el dia internacional de la dona treballadora, proposada per la dirigent comunista alemana Clara Zatkinm, com un dia de lluita pels drets de les dones.

L'any 1917, com reacció davant els 2 milions de soldats russos morts a la Primera Guerra Mundial, les dones russes van escollir l'últim diumenge de febrer per a declarar-se en vaga en demanda de "pa i pau". Els dirigents polítics van criticar l'oportunitat de la vaga, però les dones la van fer independentment d'això. Quatre dies després el "Zar" es va veure obligat a abdicar, i el govern provisional va concedir a les dones el dret de vot. Aquest històric diumenge va ser el 23 de febrer, segons el calendari julià utilitzat llavors a Rússia, o el 8 de març, segons el calendari gregorià utilitzat en altres països.

Així doncs, ara ja sabeu l'origen del dia de la Dona.

Gràcies a homes i dones per ajudar a fer que la igualtat sigui possible, ànims i força!!!!

1 comentari:

  1. Bones!
    Contesto de Terrorisme Literari.
    Dons col·laborar amb nosaltres és molt simple i ho pots fer de varies maneres. Ens pots enviar poemes teus o d'autors que t'agradin i nosaltres els penjarem per la ciutat, els pots penjar tu mateixa, o pots venir amb nosaltres a penjar-ne. Aquest dijous estarem al bar restaurant Davant, si vens és la manera més fàcil de contactar. Sino ens pots deixar el teu mail i o telefon i el pròxim dia que anem a "atemptar" t'avisem. Millor envia un mail a terrorisme.literari@gmail.com quue no un missatge al blog, per privadesa i tot això.

    Gràcies per contactar amb nosaltres!!!

    ResponElimina